main content

Nieuws

Wij van Q-PALL zijn altijd bezig met de laatste ontwikkelingen. Nieuwsgierig naar wat deze ontwikkelingen zijn? Lees het laatste nieuws hier!

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief.

 • Gebruikte Pallet Q-PALL

  3 veel voorkomende soorten gebruikte pallets

  26/10/2017

  Als u kiest voor kunststof pallets, kiest u automatisch voor duurzaam. Plastic pallets worden namelijk vaak geproduceerd van volledig gerecyclede kunststof, zoals van stevige plastic dopjes van frisdrankflessen. Daarnaast kunt u ook nog de keuze maken om gebruikte kunststof pallets af te nemen. De prijs van gebruikte pallets is vaak erg aantrekkelijk. Daarnaast zijn ze duurzamer dan houten pallets en milieuvriendelijker dan nieuwe kunststof pallets. Er worden immers geen nieuwe grondstoffen en energiebronnen voor de productie gebruikt. Ook u kunt kiezen uit diverse modellen. Wat zijn de 3 toepassingen voor gebruikte pallets?

  3 veel voorkomende soorten gebruikte pallets

 • Carbon Footprint Q-PALL

  Kunststof pallets en milieubewustzijn, alles wat u moet weten

  12/10/2017

  Bij de keuze van pallets kijkt u eerst naar waar de pallet voor nodig zijn en welke functie hiervoor nodig is. Ook heeft u de keuze tussen een houten pallet of kunststof pallet. Deze keuze hangt steeds vaker samen met milieubewust ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds vaker een belangrijk thema voor bedrijven. Hoe past het gebruik van plastic pallets daarin? We bespreken alles wat u wilt weten over kunststof pallets en milieubewustzijn. 

  Kunststof pallets en milieubewustzijn, alles wat u moet weten

 • antistatisch Q-PALL plastic pallets

  Het gemak en de voordelen van anti-statische pallets

  28/09/2017

  Plastic pallets, ook wel kunststof pallets genoemd, worden gebruikt om goederen en producten op een juiste manier te vervoeren en op te slaan. U kiest de pallet met zorg zodat de lading niet wordt aangetast, op welke manier dan ook. De kwaliteit mag niet achteruit gaan. Maar soms kan het gebeuren dat de lading op de pallet statische geladen wordt door de wrijving tussen de verpakking en kunststof pallet. En dit kan voor problemen zorgen. U kunt kiezen voor anti-statische pallets. Wat zijn dit precies en wat betekent dat voor uw artikelen?

  Het gemak en de voordelen van anti-statische pallets

 • antislip Q-PALL plastic pallets

  Anti-slip pallets, is dat verplicht?

  14/09/2017

  Kunststof pallets zijn bedoeld voor de opslag en transport van goederen en producten. De pallets worden gebruikt zodat de lading niet kapot gaat. Maar als er gladde lading op de plastic pallets staat, loopt u het risico dat deze alsnog beschadigt. Of dat er stoffen vrijkomen die een risico voor de gezondheid vormen als daar iemand mee in contact komt. De gladde lading kan namelijk gaan schuiven op de pallets. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van anti-slip pallets. Hoe zit dit precies en is het verplicht?

  Anti-slip pallets, is dat verplicht?

 • Gebruikte plastic pallets

  Waarom kiezen voor gebruikte pallets?

  30/08/2017

  Als u pallets nodig heeft, is het uiteraard van belang dat u kijkt naar waar u de pallets voor gaat gebruiken. Wat is de lading, hoe is het vervoer geregeld en worden de kunststof pallets gebruikt voor opslag? Als duidelijk is wat voor pallets u nodig heeft, komt een volgende vraag om de hoek kijken. Wilt u nieuwe pallets of kiest u voor gebruikte kunststof pallets? Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze en benoemen daarom de voordelen van gebruikte pallets.

  Waarom kiezen voor gebruikte pallets?

 • selectie van pallets

  Het kiezen van de juiste palletafmeting, hierop dient u te letten

  16/08/2017

  Op het moment dat u pallets nodig heeft, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Deze keuze hangt van een aantal aspecten af. Uiteraard speelt in dit keuzeproces mee waar u de pallets voor gaat gebruiken. Bij de keuze voor kunststof pallets is het mogelijk om bijvoorbeeld een speciale hygiënische pallet te kiezen. Een ander punt waar u rekening mee dient te houden is de belasting. En natuurlijk moet u de juiste afmeting van de pallet kiezen. Maar waar moet u op letten bij het bepalen van de juiste afmeting? 

  Het kiezen van de juiste palletafmeting, hierop dient u te letten

 • Heftruck

  Hygiënische pallets, hoe zit dat?

  27/07/2017

  Er zijn allerlei verschillende pallets. Met name in kunststof pallets is de keuze groot. Ze zijn geschikt voor het transport en de opslag van zeer uiteenlopende producten. Het is dan ook zaak dat u bij de keuze voor een pallet, rekening houdt met de lading die erop komt te staan. Ook is het belangrijk dat u kijkt naar de wijze van transport en opslag. Voor producten die beschermd moeten worden tegen ongedierte, bacteriën en schimmels is de hygiënische pallet een ideale pallet. Maar hoe zit dat?

  Hygiënische pallets, hoe zit dat?

 • Chemical pallet

  Verschillende soorten Chemical Pallets en hun eigenschappen

  13/07/2017

  Een chemical pallet is één van de vele soorten kunststof pallets. Deze pallet is oorspronkelijk bedoeld om eenheid te brengen in pallets die gebruikt worden voor de chemische en kunststofindustrie in Europa. Ze worden ook wel aangeduid als CP pallet. Chemical Pallets worden ook gebruikt in veel andere industrieën. Een belangrijke eigenschap van de CP pallet is dat ze hun economische waarde behouden. Maar welke Chemical Pallets zijn er en wat zijn de eigenschappen van de verschillende pallets?

  Verschillende soorten Chemical Pallets en hun eigenschappen

 • H1 pallet

  H1 pallets, wat zijn dat voor pallets?

  28/06/2017

  Pallets zijn geschikt voor het transport en de opslag van allerlei producten. Maar sommige producten hebben specifieke kenmerken waar bij vervoer en opslag rekening mee gehouden moet worden. Bijvoorbeeld bij gekoelde producten of producten die bederf onderhevig zijn als de hygiëne niet voldoet aan de juiste standaard. Het is dan vanzelfsprekend dat de verpakking bescherming moet bieden. Maar ook de manier van vervoeren en bewaren van deze producten is van groot belang. De H1 pallet is voor dit soort producten de aangewezen pallet. Maar wat zijn dit voor pallets?

  H1 pallets, wat zijn dat voor pallets?

 • ESD veilige pallet

  Wat zijn ESD veilige pallets en wanneer zijn deze van belang?

  14/06/2017

  Pallets leveren een belangrijke bijdrage aan het transport en de opslag van allerlei goederen en grondstoffen. Omdat de lading van een pallet nogal verschillend kan zijn, zijn er diverse soorten pallets. Zo zijn kunststof pallets voor het vervoer of de opslag van verse producten weer anders dan die voor vloeistoffen, poeders of gassen. Juist voor deze laatste soorten lading zijn de speciale ESD pallets. Wat zijn ESD veilige pallets en wanneer zijn deze van belang?

  Wat zijn ESD veilige pallets en wanneer zijn deze van belang?

 • Waterflessen houder

  Pallets voor in de horeca, dit zijn de mogelijkheden

  01/06/2017

  In de horeca worden voedingswaren en andere horecabenodigdheden vervoerd en opgeslagen. Daar waar gekoelde opslag nodig is, wordt dit hopelijk op een juiste manier gedaan. Kasten, stellingen, koelkamers, koelkisten en koelkasten spelen hierbij een belangrijke rol. Maar ook pallets behoren hierbij. Wel zijn de mogelijkheden hierin divers. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

  Pallets voor in de horeca, dit zijn de mogelijkheden

 • groene voeten

  De regelgeving rondom (plastic) pallets

  25/05/2017

  Bij de aanschaf van pallets heeft u de keuze uit houten of kunststof (plastic) pallets. Het aanbod van kunststof pallets ter vervanging van houten pallets, vloeit voort uit de ontwikkelingen rondom duurzaamheid, kostenefficiëntie en milieutechnische overwegingen. De maatschappij gaat steeds bewuster om met de omgeving. Ook bedrijven en organisaties zijn hiermee bezig. Kunststof pallets passen daar goed bij. Maar wat is de regelgeving rondom (plastic) pallets?

  De regelgeving rondom (plastic) pallets

 • Opzetranden pallets Q-PALL

  Opzetranden voor uw pallets, wat zijn de mogelijkheden?

  17/05/2017

  U gebruikt kunststof pallets voor de opslag en transport van uw producten. Waarschijnlijk een bewuste keuze omdat kunststof pallets hygiënisch en stevig zijn. Soms gaat er toch iets mis omdat de lading op de pallet niet stabiel genoeg staat. Dan neemt de kans op beschadiging toe. Dit zorgt vaak voor verlies of extra kosten voor bijvoorbeeld reiniging en herstelkosten. Hier zit u natuurlijk niet op de wachten. Gelukkig kunt u hiervoor verschillende maatregelen treffen en dit zo veel mogelijk voorkomen. Lees hieronder meer over deze maatregelingen.

  Opzetranden voor uw pallets, wat zijn de mogelijkheden?

 • Lekbak kunststof

  Kunststoflekbakken, waarvoor worden deze gebruikt?

  10/05/2017

  Bij de opslag of het transport van gevaarlijke stoffen of olie is er risico op het lekken van de stoffen. Het spreekt vanzelf dat het niet de bedoeling is. Omdat het in contact komen hiervan een risico oplevert voor de het milieu, goederen en de personen die hiermee werken. Maar ook bij vloeibare stoffen die geen gevaar opleveren wilt u voorkomen dat er schade ontstaat. Kunststof lekbakken zijn een oplossing voor het opvangen van de stoffen. Graag meer weten? Lees dan verder.

  Kunststoflekbakken, waarvoor worden deze gebruikt?

 • Cleaning plastic pallets

  Het goed reinigen van plastic pallets doet u zo

  03/05/2017

  Het reinigen van pallets kan een lastige klus zijn. Sommige pallets hebben hoeken en naden welke moeilijk bereikbaar zijn en dus moeilijker te reinigen. Het grote voordeel van het gebruik van plastic pallets is dat deze tegen een stootje kunnen. En dus ook tegen een flinke schoonmaakbeurt met de juiste waterstraal en schoonmaakmiddelen. Maar hoe reinigt u plastic pallets optimaal?

  Lees het hele artikel

 • Gekleurde pallets Q-PALL

  Welke pallets passen bij uw branche?

  26/04/2017

  Kunststof pallets worden steeds vaker gebruikt in allerhande branches. En dit is niet voor niets; de voordelen van plastic pallets zijn groot. Maar niet iedere pallet is geschikt voor ieder(e) gebruik en belasting. Er zijn verschillende soorten pallets voor diverse toepassingen. Welke kunststof pallet het best is voor uw branche lichten we hieronder graag toe.

  Lees het hele artikel

 • Palletschade

  Top 9 van de meest gemaakt fouten die kunnen leiden tot schade aan de plastic pallets en aan de lading

  20/04/2017

  Lees het hele artikel

 • plastic-doppen-qpall

  Het recyclen van kunststof pallets, hoe gaat dit in zijn werk?

  13/04/2017

  Eén van de redenen waarom Q-Pall juist plastic pallets produceert, heeft te maken met het duurzame aspect. Niet alleen hebben plastic pallets een lange levensduur, de pallets kunnen tevens gerecycled worden. Dit heeft een positief effect op het milieu, waardoor u bij de afname automatisch zeer milieubewust bent! Maar hoe gaat dit recyclen in zijn werk en wat komt hierbij kijken? Wij leggen het u graag uit.

  Lees het hele artikel

 • Scannen en distributie NEWS

  Welke kunststof pallet past het best bij uw wensen?

  06/04/2017

  Kunststof pallets worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Hierdoor zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende varianten; allemaal ontwikkeld om zo goed mogelijk te functioneren voor het doel waarvoor de pallet gebruikt moet worden. Gaat u pallets aanschaffen? Dan is het aan te raden om vooraf een aantal belangrijke zaken goed af te wegen. Zo weet u zeker dat u beschikt over de juiste plastic pallets die voldoen aan al uw eisen. Om u verder te helpen, bespreken we in dit artikel alle mogelijkheden.

  Welke kunststof pallet past het best bij uw wensen?

 • Carbon footprint news

  Waarom juist kiezen voor kunststof pallets in plaats van hout?

  30/03/2017

  Pallets zijn een universeel voorwerp en worden overal ter wereld gebruikt, om goederen op te plaatsen en te vervoeren. Soms wordt het ook gebruikt als een transporteenheid. Zo kunnen pallets tegen elkaar geruild worden. Ze komen in verschillende vormen, materialen en maten voor. Echter zijn de houten, de meest bekende onder de gemiddelde mens. Is dat wel terecht? In dit artikel geven wij u redenen om juist te kiezen voor kunststof pallets, ten opzichte van de houten variant.

  Waarom juist kiezen voor kunststof pallets in plaats van hout?