main content

XRF Analyse

X-Ray fluorescence (XRF) is een snelle en niet destructieve manier om elementen te analyseren in verschillende materialen zoals plastics, metaal of aarde. XRF analyse combineert een hoge nauwkeurigheid en precisie met  een efficiënte monstervoorbereiding voor de analyse van de elementen Beryllium (Be) tot Uranium (U) tot op ‘part per million’ (PPM) niveau.

Q-Pall gebruikt deze methode om te bevestigen dat de producten in overeenstemming zijn met de RoHS (Restriction of Hazardous Substances) richtlijn. The materialen welke staan omschreven in de RoHS zijn lood (Pb), kwik (Hg), cadmium (Cd), zeswaardig Chroom (CrVI), polybrominated biphenyls (PBB) en polybrominated diphenylethers (PBDE). De XRF gun die gebruikt wordt voor de analyse van bovenstaande materialen wordt veelvuldig toegepast in de polymeer en plastic industrie.

Q-Pall heeft duurzaamheid tot een van de speerpunten gemaakt voor haar organisatie, door het veelvuldig gebruik van gerecyclede grondstoffen en door de producten die zij levert te controleren op gevaarlijke stoffen omschreven in de RoHS richtlijn.

XRF-analyse